dimarts, 22 de setembre del 2009

Petits plaers a la Zona Franca

Quan treballava a gedas al costat de la SEAT, a vegades deixàvem de banda el menjador i feiem excursions a la recerca de millors menús. Van ser anys dels restaurants del Consorci, dels empatxos de frankfurts i sol al Gran Via amb el Marcos i l'Emilio (DEP), del Boviscum que vaig conèixer pel Chema, i també d'aquells restaurants al Passeig de la Zona Franca: Mai Ona, Tip Top, Arlequin, La Pineda... Però mai vaig trepitjar un lloc que des d'avui s'instal·la en el meu temple personal de la bona cuina: Granja Elena (Pg de la Zona Franca, 244)
N'havia llegit elogis al Time Out però pels seus horaris (només al migdia i entre setmana) era difícil de visitar. Així que avui, aprofitant aquesta setmana de festa, hi hem anat prèvia reserva ahir (I ja que la primera idea era anar a degustar la Ruscalleda però... he oblidat reservar).
De primer: Cards guisats amb cloïsses (podeu veure la foto). És curiós perquè no m'agraden els cards (almenys com els feien a casa només bullits) però les dues vegades que els he menjat fora, han estat sublims (l'altra al Harry's Bar de Venècia en un boníssim rissotto de gambes i cards). I avui em venia de gust provar alguna cosa que no m'entusiasmés d'entrada. I l'he encertat. Però crec que en qualsevol de les opcions ho hagués fet.
De segon: Calamarsets d'Arenys a la planxa amb all i julivert. Plat senzill en què es nota la qualitat del producte amb que es treballa en aquesta casa.
Per acabar: Safata de formatges: un de cabra, un Parma i un Gorgonzola que han donat per finiquitada l'ampolla del Verdejo que hem pres.
Preu: 50€ pp, però pagats molt i molt a gust (No hem agafat pas els plats més barats, però tampoc el més car, un plat de caviar de 89€ :-)
I tot això paït amb la primera excursió conjunta amb el Pep en bicing...

PD: També hem estat fent compres a un centre comercial just enfront, es diu wala i hi ha molt material d'esport i samarretes del Barça a 60€ però també roba de carrer. És molt gran i avui no havia gaire gent.
PD2: Divendres passat vam anar a La Taverna del Clínic. Tapes molt recomanables i originals i no només les famoses braves del número 1 de Time Out (que per cert també estaven molt bones però prefereixo les clàssiques)

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Maida m'has fet entrar una gana llegint el teu article :))) , dona gust disfrutar amb un bon menjar :)

Enric

Nui ha dit...

Te bona pinta el lloc però Maida o Mar ( si algú altre té una idea també serà ben rebuda però com sé que vosaltres sou les especialistes...) em podrieu recomanar un restaurant que es pugui anar amb grup i dins del local hi hagi després bar
musical o disco?

Ara que penso una opció seria el Suborn? Hi havia d'anar pel meu cumple pero al final em vaig quedar sense taula. Me'n podeu recomanar algun més?

Lluís ha dit...

Mare meva, però quins tiberis!!!Maida, que estem en crisi cony,i això no ajuda...ho diu en ZP: so-li-da-ri-dad (repetir, arqueando las cejas).
Nui:
Amb grup que vol dir? 5, 10 o 50?
Lo millor és anar a un hotel (sentencia)
Pots anar al OMM, te un "naitclub" de pm, però el sopar "pica" una mica bastant :-)
Al hotel ME pots escollir entre el Dos Cielos (que també "pica") o el restaurant de la planta baixa (assequible i concertat per grups).Allà tens discoteca o el club Angels&Demons(aquest lliure si no hi ha festa privada).
Al Barceló de la Rambla del Raval també monten saraos grossos i pots trobar-te punxant tant al Miqui"Gordito soy" Puig com al Jordi"nunca sonrio"Labanda.
El Meridien també está bé però el club és molt petit.
N'hi més...
Insisteixo, hotel.
Sino, avui dia a Barcelona corres el seriós perill de trobar-te enmig d'un allau de ties amb pollas al cap, tios disfressats de pitufo, xancletas i barrets mexicans, tots bramant al ritme del "I wotta feeling".

Nui ha dit...

Ostres Lluis!!! Moltes gràcies, ara faré una ullada als llocs que m'has dit. El problema és que ara tinc un altre sopar també en grup però on el homenajeado ja és un senyor gran i el que li molaria seria poder ballar arrambao, música de festa maor vaja. Crec que això ja serà del tot impossible!!!

Si en saps algun...., jeje je

Lluís ha dit...

Nui:
Tant com per ballar arrambat, no se...però de les meves sortides amb companys de feina "dinos" recordo molt agradablement velades al Cocodrilo Club: excel.lent musica 60's española (sirex, bravos, relampagos, Juan&Junior, etc..)i estrangera (beatles, stones, animals, hollies, ...)alguna balada i musica dels 70 també.
La disco ha canviat de local molts cops a Barcelona..hauràs de buscar-te la vida al Google.